Ida

Ida
Äntligen fick jag användning för alla råsa och röda papper.

Full fart

Full fart
Den sista LO:n jag gjorde.

Kort 6

Ett av de två kort jag har gjort idag.
House mouse stämpel lånade jag av Malin, målade med distresser.

25:-

Gustaf har gjort ett kort som ska skickas till Mormor.

Gustaf har gjort ett kort som ska skickas till Mormor.
Carl åkte med Johan för att hämta en ny TV så då fick jag tid att pyssla lite med Gustaf. Här är resultatet. Gustaf har målat med mina distresser, stämplat och jag har haft på lite glitterlim efter hans order.

Möblerat om.

Möblerat om.
Hur jag än gjorde så slutade det alltid med att grabbarna satt vid mitt skrivbord. Så här ser det numera ut i bokhyllan bakom mig. Enfärgade hela papper, mönstrade papper, alfabet och lite större dekorationer har fått varsin hylla.I rummet utanför är TV:n så jag har lite kontakt med min man när jag pysslar.

Möblerat om

Möblerat om
Min nya pysselhörna samt arbetsplats

Söndags pyssel

Söndags pyssel
Killarna altrade varsin låda. (innnan jag möblerade om)

Igår var det fullt pyssel

Började dagen med att åka med Gustaf till ögonläkaren. Han har tidigare klagat på huvudvärk och barn läkaren kunde inte hitta något fel.  Gustaf var jätte duktig och såg väldigt bra (inget jag var orolig för direkt). Läkarbesök i Linköping varade ända till lunch så det blev inte så mycket jobb.
Efter kvällsmaten var vi på en snabb te hos Malin innan det var dax att gå hem och se "hjärnkontoret" Gustafs favorit program.
Jag hade lite abstinens och hade massor med kreativitet så det var på tidenatt sätta sig och scrappa. Det blev hela 3 LO och en dubbel LO. + att jag har 2 LO som inte är limmade än.


Firandet av mamma

Firandet av mamma
En dubbel LO om när jag och barnen var på Sandelius och fikade för att fira min födelsedag.

Gustaf vår hjälte

Gustaf vår hjälte
Det värmer ordentligt i hjärtat när dagis personalen talar om att Gustaf är jätte snäll och tar han om dom som är nya på dagis. Jag var tvungen att scrappa en sida om detta.

After Work

After Work
Malin är duktig på att få ihop folk och umgås. Från kl 14 en fredag så lyckades hon få ihop ca 20 personer på after work. Mer sån´t Malin!

Tavla på beställning

Pia och barnen kom förbi en sväng med ramen som jag skulle fylla. Det är aldeles för sällan vi träffas numera. När vi var mammalediga så umgicks vi flera timmar varje vecka. Men nu när vi båda jobbar heltid och barnen går på dagis blir det endast en kort stund här och en kort stund där. Egentligen är det konstigt hur man prioriterar som tid. Man skickar iväg barnen till dagis för att kunna jobba hela dagen. Sen hämtar man trötta griniga barn framåt 17-tiden. Då måste man skynda sig och laga mat, äta mat, bada och umgås med sina barn innan dom somnar seanst kl 19. Samtidigt så är det nu under tiden man "bygger" bo som man behöver pengarna. Sen när barnen är stora och flyttar hemifrån och man står där med ett helt hem som inte rymmer fler saker och pengar sparade det är så dax att dra ner på tempot och jobba mindre då!
Tavla på beställning
Jag har tidigare tyckt att det är svårt att scrappa om mig själv och min man. Men idag märkte jag att det var väldigt svårt att scrappa om någon man aldrig har träffat. Jag fick en beställning av Pia att göra en tavla till en tjej som fyller år. Jag vet ingenting om tjejen inte ens hennes namn. Jag känner mig dock nöjd med resultatet.

Ny vecka

Helgen försvann lika fort som den kom. Johan var ledig i Lördags så vi tog det ganska lugnt. Klockan fyra kom våra gamla grannar på besök. Det blev en tacco kväll som grabbarna älskar. Barnen somnade inte förän vid 21-tiden så på söndagen fick vi sovmorgon ända till 07:00. På söndagen åkte vi in till Linköping en sväng för att shoppa lite kläder jag hittade en jätte mysig Sand tröja.
Jag har inte pyssalt någonting i helgen. ledig tid har jag varit begravd i "Luftslottet som sprängdes" har bara ca 100 sidor kvar nu.
På söndags eftermiddagen var Johan och jag på Peters 50-års fest. Det var en skaplig fest med ca 150 gäster. Festen var på Yoggi i Linköping. Maten, underhållningen och sällskapet var bra men jag var lite besviken att det inte var asiatisk eller Indisk mat. Jag hade sett fram emot en stark asiatisk buffé.


Och så var det fredag igen...

Igår scrappade jag en sida med det ena kitet som jag fick av Malin, tyvär kan jag inte visa sidan här eftersom det var på dagis barnen och dom får inte publiceras på nätet.

Idag började dagen inget vidare....Carl vaknade kl 04:50 och tyckte att det var morgon. Det tyckte inte resten av familjen.....05:30 ville han ha hjälp att sätta på en film, 06:00 hade han bajsat 06:30 ville han se en annan film som låg högst upp på hyllan. 06:45 gav jag upp och gick in i duschen.

Imorgon jobbar Johan så jag och grabbarna får hitta på något själva. På eftermiddagen och kvällen ska familjen Wahlberg komma på besök.
På söndag blir det 50-års kalas i Linköping, hjälp vad ska jag ta på mig?

Onsdag

Efter middagen var vi hos Malin en sväng. Började beställa papper från USA......
Sen var det fotboll på TV = jag fick 2 LO gjorda.

Båttur

Båttur
Den här LO:n är från i somras när Karin med familj var och hälsade på en helg. Vi tog turistbåten en tur och tittade på när solkanonen avfyrades.

Grattis Mamma

Grattis Mamma
Gustaf hade gjort 2 pärlplattor till mig den dagen jag fyllde år. Han hade dessutom tagit på sig kavajen för att vara fin på Mammas födelsedag.

Snart dax att shoppa

Jag har shopping förbud tills nästa lön (enligt mig själv -på pyssel saker i varje fall). Ullared kostade som vanligt flera tusen. Men nu behöver jag knappt lägga ut mer pengar innan jul på barnkläder eller presenter. Det jag vill shoppa är nya scrap-papper. Skulle plocka ihop en färgglad LO och insåg att jag bara hade enfärgade papper som var färgglada. Frågan är om man ska lägga in en beställning från USA och riskera att åka fast i tullen (resulterar i ca 200:- i straffavgift) eller om man ska beställa dyrt från någon svensk sida. Det är ju larvigt att samma papper kostar mindre än hälften i USA. Någon som har ett bra råd eller tips?

Grabbarna har nu kommit igång med sina målarlådor så nu målas det både morgon och kväll.
Frågan är vad jag ska göra ikväll? Jag har gjort 20 julkort, stickat klart julklappar, stickat nya raggsockor till barnen och tossor till mig. Hmm vem kan behöva något nytt? Jag ska kanske sticka nya varma tröjor till grabbarna, frågan är bara om dom kommer använda dom i så fall. Det är väldigt svårt att bestämma vad dom ska ha på sig numera.
Tack Pia för uppdraget att göra en tavla! Det håller mig sysselsatt ett par timmar i varje fall. Men inte ikväll.....

Jag får nog ta mig an Luftslottet som sprängdes helt enkelt.

Carl busar

Carl busar

Trött -dagen efter

Var på GeKås igår. Åkte kl 05:20 och kom hem kl 18:30. Det var massor med folk på Gekå:s inte alls som när Jenny och jag var där sist. Trots en smärre panik så fick jag tag på de flesta julklappar, en del födelsedagspresenter, overall, mössor, vantar mm till grabbarna. Köpte också vinterskor samt ett par nya gymnastikskor till Carl (som blinkar vilket jag inte visste när jag köpte dem). Grabbarna hade mer eller mindre julafton här i morse. Båda barnen verkade uppskatta sina skor bäst. Blixten målarlådan var inte alls så populär som jag trodde den skulle bli men det kanske blir mer målande ikväll.

Sovmorgon ända till 06:15

Det trodde man inte innan man fick barn att det kunde vara sovmorgon när man vaknar kl 06:15.....

Känner mig nöjd efter gårdagens scrappträff i Linköping. Gjorde bara en LO men lånade många fina stämplar och dies så nu kan det skapas. Sen var det ju fotboll på TV igår kväll vilket resulterade i 2 LO.

Alexandra mitt extra fadderbarn

Alexandra mitt extra fadderbarn

INTE trött

INTE trött

Lördag morgon eller snarare middag

Carl startade sin dag kl 04:45 och tyckte att mamma skulle sätta på en film.
Jag tyckte att han skulle somna om, han vann....kl 05:30 satt jag på "kojänget" 06:00 ville Carl inte se "Kojänget" längre....Jag låg kvar i sängen till 09:00 men det blev inte så mycket sömn.
Det är såå roligt att vara småbarnsförälder ibland....

En bild över vår gata

En bild över vår gata
Bilden är tagen i början av 1900-talet låångt efter att vårat hus byggdes. (1790)

Nu har vi nästan inga äpplen kvar.

Nu är nästan äpplena slut
Barnen fick dom sista som var fina med sig till dagis. Det som är kvar räcker nog bara till en äppelpaj.

Gustaf tycker också om våra nya Lamino

Gustaf tycker också om våra nya Lamino
Tänk att man kan bli så glad över en möbel. Jag tor att både Johan och jag var som små barn när vi hade köpt 2 Lamino med tillhörande pallar på Blocket. Vi hade länge drömt om en Lamino men tyckte att 11 000:- var liiite för mycket för en fotölj.

Kortet jag gjorde igår

Kortet jag gjorde igår

25:- Sålt

Fredag igen

Tänk vad veckorna går snabbt. Nu har jag varit rökfri i mer än 7 veckor. Vilken befrielse att inte behöva känna sig som en slav under begäret. Det har förvisso resulterat i några extra kilo men det får jag ta tag i vartefter.
Jag har även sparat ca 2500:- det är mycket man kan göra för dom pengarna istället för att bränna upp dom.

Igår stickade jag klart Gustafs sockar + att jag gjorde ett kort av den senaste hÄngel och stÄngeln, bild kommer senare. Sen kröp jag upp i sängen med den sista Stieg Larsson boken. Jag har inte riktigt kommit in i den än, lite trögt fortfarande efter 100 sidor. Men det sägs att den är minst lika bra som de 2 första.

Jag börjar få kläm på hur man målar med Distresser.

Jag börjar få kläm på hur man målar med Distresser.
Jag fick lite träningstid igår när grabbarna målade. Nu börjar jag bli nöjd med resultatet. Det har tagit några timmars träning...

Carl har målat med distresser

Carl har målat med distresser

Gustafs kort till Susanne

Gustafs kort till Susanne

Pyssel med barnen

Gustaf har sett mig måla med distresser och vill göra som mamma. Igår tog jag fram färgerna efter maten. Gustaf var riktigt duktig att måla hÄnglar och stÄnglar. Carl målade mest.... Gustaf gör fina kort till dagisfröknarna. I förrgår gjorde han till Annelie och igår var det Susannes tur. Undrar vem som ska få kort ikväll???? Jag stickade nästan klart Gustafs sockar. Nu börjar det bli ont om vinterkläder....det är tur att jag åker till Ullared på Måndag. Det behövs både skor, overaller, långkalsonger och vantar.
Nu har min far åkt till Sydafrika igen så nu vilar företaget i mina händer....i 3 veckor.

Kort asken uppifrån

Kort asken uppifrån

Min kort ask.

Min kort ask.

Jag har scrappat en skokartong som jag ska ha kort i. Just nu har jag alla kort som jag och barnen har fått lite här och där så jag tänkte samla dom i denna låda och ha i bokhyllan.

Carls sockar

Carls sockar

Så här blev Carls sockar som han ena stunden tycker JÄTTE mycket om och andra stunden säger är jätte fula. *suck* vad gör man? Gustaf väntar med spänning på att hans ska bli klara så jag vet vad jag gör ikväll.

2007-10-10

Igår kom garnet som jag köpte på Tradera. Det blev ett par sockor till Carl i går kväll och nästan en till Gustaf i morse. Mycket jobb denna vecka så det har inte hunnit bli så mycket annat pyssel.
Foto på sockarna kommer inom kort.

Helgen

I helgen så blev det ganska mycket pyssel. Jag gjorde 4 kort, de 2 tavlorna på mina gudbarn som finns under scrap. samt påbörjade en altrad box som jag visar när den är klar.
I helgen har vi också hunnit olja in och ställa undan utemöbler, städat undan löv från innergården. Haft Morfar på besök. Städat och lagat mat inför att Johans släkt kom på besök. Gustaf har varit hos en kompis. Jag har planterat om mina blommor. Vilket har blivit en del efter alla generösa besök av Malin. Vi har också varit en sväng till Linköping för att köpa krukor och olja. Det känns skönt att ha fått stöka undna lite.

Alexandra

Alexandra

Michaela

Michaela

Gudbarn

Gudbarn

Äntligen fredag!

Även om veckorna går snabbt så är det så skönt när det blir fredag eftermiddag. Jag saknar fortfarande Jennys och min fredagsfika men Malin ställer upp ibland :-)
I helgen ska vi fira Johan så morgondagen blir det nog mest städning och matlagning. På söndag är det nog dax att ta in utemöbler och börja kratta löv. Jag har inte ens tagit in några äpplen i år. Barnen har fått tagit med sig till dagis men jag har inte som förra året plockat in en massa. Som tur är så får vi inte så mycket frukt eftersom vi beskar så hårt i våras. Pyssel hoppas jag få lite tid över till men man vet aldrig det kan nog bli lite barnpyssel i varje fall.
Trevlig helg!
Nu ska jag åka och hämta fredags trötta barn.

Johan fyller 35.

Idag vaknade jag kl 04:50. Carl var VAKEN och hade tråkigt. Somnade om efter att jag hade satt på TV:n åt honom. Han skulle bara se nyheterna!!!!
Kl 07:00 sjöng vi för pappa och grabbarna fick ge sina egentillverkade kort och tavlor. Gustaf ville ge sitt paket igår men jag försökte övertala honom att spara det tills pappa fyller år. Han svarade att det hade ju inte jag gjort så det skulle inte han heller. Johan lyckades dock få honom att vänta.
På lunchen var jag och köpte vin och mat till kvällen. Eftersom Johan redan har fått sin 35-års present så blir det bara lite god mat och dryck på tumanhand ikväll. Släkten kommer på Lördag. Så ikväll blir det inget pyssel. Kommer ha abstinens imorgon :-)

Vilka läser detta?

Som ni ser har jag precis börjat skriva blogg och min fundering är vilka besökare jag har?
Kan ni inte skriva lite om er själva?

Hur hittade du mig?
Ålder?
Vart bor du?
Skulle du kunna tänka dig att köpa saker via en blogg?
Pysslar du själv?

Halsband 5

Halsband 5

Halsband 4

Halsband 4

Halsband 3

Halsband 3

Halsband 2

Halsband 2

Halsband 1

Halsband 1

Pysselkväll

Igår hade vi pysselkväll hemma hos mig. Vi var 6 tjejer så köket var ganska fullt med papper, stämplar, dekorationer mm. Jag fick ihop hela 7 kort och 3 LO. Känner mig nöjd idag. Nu måste jag måla lite mer med mina distresser.


Julkort 2

Julkort 2

20:- Sålt

Julkort 1

Julkort 1

25:- Sålt

kort

340757-42

25:- SÅLT

Visar upp mina kort

Här är de kort som jag har gjort de semaste veckorna. Känner du mig kanske du rentav får ett av dessa kort när du fyller år eller till Jul. Korten sparar jag under "pyssel"
Vill du beställa Julkort eller grattis kort? titta under kategorin "Till salu" för mer information.

Grattis kort 1

kort

20:- Sålt

Grattis kort 2

Grattis

20:- Sålt

Julkort 3

Julkort

25:- Sålt

Julkort 4

Julkort

20:- Sålt

Grattis kort

Grattis kort

25:- Sålt

Olycks fågel

Olycks fågel

Julkort

Julkort

20:- Sålt
Har använt mina senaste clear stamps.

Gustaf

Gustaf
Alla tror att det är Carl på bilden men det är Gustaf.
Gustaf undrade varför Carl har hans tröja.

Upp och Ner

Upp och Ner

Lika?

340757-16
Gustaf är överst och Carl på den nedre bilden.

Gustaf 5 år

340757-15

Julen 2005

Julen 2005

Ängel eller djävul?

Ängel eller djävul?

Säljes

Jag älskar att skapa och det resulterar i att jag gör mer än vad släkten orkar ta emot. Därför är jag jätte glad om jag får sälja lite handgjorda saker.

Jag säljer:
Handgjorda kort
Halsband
Stickat
Virkat

Titta under kategorin pyssel för att se exempel på saker som jag har gjort.


Skicka ett mejl till [email protected] och beskriv vad du vill ha gjort.

Pizza

Pizza

Båt med Mats

Båt med Mats

Nyklipt

Nyklipt
Carl tog saxen en sen semesterkväll och klippte av sig håret.

Busfrön

Busfrön
Carl och Ingrid gör sig till framför kameran i nya tröjorna som dom har fått från Mormor.

Hej och välkomen till min blogg.

Hej och välkomen till min blogg.

Mamma fyller år

Mamma fyller år

Trött Carl?

Trött Carl?

Sandelius konditori

Sandelius konditori

Oktober

Oktober

Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

Oktober

Oktober
Vi flyttade in i huset den 21:a oktober 2006 så nu har vi snart bott ett år.

Sandelius konditori

Sandelius konditori
Jag och barnen firade min födelsedag med att fika på Sandelius.
Gustaf fick låna nya kameran och tog detta kort på mig.

Mamma fyller år

Mamma fyller år
När jag skulle hämta barnen på dagis den 12 september kom Gustaf och mötte mig med en födelsedagspresent.
Det var 2 fina pärlplattor som han ville att jag skulle sätta upp på mitt kontor. Numera sitter de i fönstret så jag kan se dom när jag jobbar.

Trött Carl?

Trött Carl?
Jag vill inte gå och lägga mig. Jag är INTE trött!

Carl säger hej!

Hej och välkomen till min blogg.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0